Здравейте,

 Както всяко момиче, така и аз винаги съм искала бели зъби. Не е тайна, че усмивката ми е далеч от перфектна (визирам разположението на зъбите ми), но поне мога да се похваля със здрави и сравнително бели зъби. Това далеч не винаги е било така. Имаше период в който доста пушех и заради вредният навик, зъбите ми бяха доста жълти. Към днешна дата мога да се похваля с 10 години въздържание, с което изключително много се гордея. За съжаление последиците бяха на лице и колкото и да се грижех за белотата на зъбите си – резултат нямаше. Преди 4 години, като подарък за рождения ми ден, получих избелване на зъбите в кабинета на майка ми. Процедурата беше далеч от неприятна, да имаше чувствителност на зъбите, но беше буквално за няколко часа. Ефекта беше “УАУ” и зъбите ми бяха с около 6-7 тона по-бели. Доста често и до ден днешен получавам комплименти за това колко бели са зъбите ми. Определено вида им вече не е какъвто беше, за това и се съгласих да изпробвам друг метод, за да засиля ефекта на белотата.

pearldent-bright-white3

Още щом Поли ми разказа за лентичките на PearlDent, дори не ми трябваше време за размисъл. Предложението й дойде в точен момент, тъй като исках да избеля зъбите си преди морската ни почивка (да изпъкнат още повече на лекия загар – все пак е вредно да се пържите!).

Получих лентичките си точно преди Великден, а от екипа се бяха постарали, като освен продукта, бяха пратили и вкусна ябълка, която да напомни, че човек трябва да се грижи не само за красотата, но и за здравето на зъбите си, а също така, и супер сладко тематично сувенирче – прекрасно украсено яйчице. Може да сте видяли снимка, ако ме следвате в instagram.

Нямах търпение да изпробвам лентичките и едвам устисках до подходящото време.

pearldent-bright-white

Разопаковах кутийката, както дете разопакова нова играчка. В нея освен пакетчетата с 14 лентички за горните и 14 лентички за долните зъби (за 14 дни, колкото е и курса на избелване), има също и доста подробна листовка с информация за продукта, често задавани въпроси, начин на употреба, съвети при употреба, и предпазни мерки. На сайта на PeralDent, може да прочетете по-подробна информация, тъй като ще стане един мнооооого дълъг пост, ако изпиша всичко, което има в листовката.

А сега да премина към самата употреба и резултат.

pearldent-bright-white2

pearldent-bright-white7

Послушах съвета на Поли и слагах лентичките в камерата за няколко минути преди употреба, за да може по-лесно да се отлепят от предпазното им листче. До към осмия ден ги слагах вечер, докато взимах душ и се приготвях за сън. Често се случваше да заспивам с тях, но мисля, че повече от 2 часа не са се задържали на зъбите ми. Самото поставяне е изключително лесно, като за себе си открих, че ако подсуша зъбите си преди да сложа лентичките се залепят по-добре (за целта използвах парче салфетка). Винаги застъпвах и леко от венеца, защото подреждането на зъбите ми е такова, че ако покрия едни – други остават леко непокрити. Венците ми останаха непокътнати. Нямаше нито болка, нито зачервяване. Махането, поне при мен, беше изключително лесно. Винаги остава част от продукта по зъбите, за това е хубаво да ги изплакнете добре с четка или жабурене.

Има лек специфичен вкус, както след посещение при зъболекар, но в никакъв случай не е неприятно. Слюнкоотделянето се увеличи, а смесването на слюнката с гела води до образуване на нещо като пяна, но преглъщането не ми беше проблем.

На 3-ят ден забелязах, че след премахването на лентичките на няколко места остават бели петънца и разбира се се стреснах. Веднага отворих листовката и установих, че това е напълно нормално. Има случаи в които емайла на зъбите е неравномерен и е възможно да се получи този ефект, който след известно време отшумява. Случваше се след всяко следващо премахване на лентичките, но бързо нещата си идваха на място.

Мога да се похваля с доста здрави зъби (макар и криви), но след 11-ят ден за мое учудване забелязах лека чувствителност след употребата на лентите, която отминава след известно време и в никакъв случай не е толкова неприятна, както при по-екстремното избелване. Изненадах се, защото съдържанието на пероксид е в пъти по-малко (само 6%) от други подобни продукти. По мое мнение, след избелването преди години, зъбите ми са станали леко по-чувствителни и си проличава, когато използвам такъв тип продукти.

pearldent-bright-white5

 

pearldent-bright-white4

pearldent-right-white6

Крайният резултат при мен не беше крещящ, но определено виждам разликата, а тя е толкова колкото ми се искаше – около 2-3 тона. Искам да спомена друго важно нещо. Не съм спазвала препоръката да не се консумират оцветяващи храни и напитки. Всеки ден съм пила по едно кафе (по-точно мляко с нес) и един фреш от цвекло и ябълка, което си е едно от най-оцветяващите напитки. Определено мисля, че ефекта ще е по-голям при някой с по-тъмни зъби, но ако имате вече сравнително бели такива, този продукт ще ви помогне да поддържате белотата на усмивката си. Аз определно ще заложа на PearlDent и за следващият си курс, който ще е след около 3-4 месеца.

Състав: Peroxide (6%), Sodium Perborate, Carbomer, Peppermint Oil, Mint Fragrance, Glycerine.

Тези от вас, които са решили да се спрат точно на PearlDent като метод за избелване на зъбите, ще могат да се възползват и от промокод THEBEAUTYINMYLIFE, валиден четири седмици от днешна дата, като цената на продукта с намаление ще бъде 44 лв. (при реална 69,99 лв. на сайта). Ето тук може да се възползвате от кода и да посрещнете летните дни с нова, по-бяла усмивка.

 

*Продукта ми бе предоставен за тест от представител на PearlDent България, но мнението е лично мое и е напълно безпристрастно.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.