Long time no see,

както се казва. Връщам се към блогването, така както се връщам към училищната обстановка. Поводът е, че малкото ми момче не е вече толкова малко и от 16.09.19г. ще бъде ученик в първи клас.

Като всяко дете, така и той се вълнува за този така различен и нов етап в живота. Имаше въпроси от рода на “Мамо, нали няма да нося вече пантофи?” и “Там ще спим ли на обяд?”. Всички ме плашат, че до тук е било лесното, но съм сигурна, че заедно ще се справим повече от добре и нямам търпение да прекрачим прага на този нов свят за него.

Самата аз се вълнувам да се завърна към училището, като негов верен помощник (въпреки, че не харесвах тази институция) не само в уроците, но и в това той да се чувства добре по пътя си. Тъй като темата е доста вълнуваща, с Remix създадохме визия МАМА и АЗ за първия учебен ден. Спрях се на цветна и непретенциозна такава, защото преди всичко човек трябва да се чувства комфортно.

Успях да отговоря и на въпросите, които вълнуват може би голяма част от хората с ученици, които ще може да намерите тук, в новия брой на списание ОК! (края на месец септември), както разбира се и в блога на Remix.

Enjoy! 🙂

  1. Какво те мотивира при избора на дрехи за детето ти?

На първо място, когато избирам дрехи за Дани, гледам те да са удобни и съобразени с това къде ще ги носи. Ако са за градина и игра, предпочитам широки анцузи, памучни, широки панталони и тениски. Ако са за място или събитие, където не позволява подобно облекло, залагам на спортно-елегантен панталон, дънки, ризи и блузи с яка. От септември ще бъде в първи клас и въпреки че ще бъде с униформа, ще залагам предимно на панталони и дънки, съобразени с изискванията на училището.

2. Кои са марките, на които се доверяваш при пазаруването за него?

Не робувам на конкретни марки. Ако ми хареса материята и съотношението качество/цена – купувам. Имайки предвид бързото израстване, към момента залагaм предимно на марки като H&M, Zara, Reserved, Next

3. Кои са твоите любими марки?

Пазарувам предимно от същите марки и за себе си. Харесвам remixshop.com заради възможността да открия всички тях на едно място. Блазни ме и удобството на онлайн пазаруването.

4. Предстои Ви важен ден – първият учебен за Дани. Как се подготвяте за него?

Вече сме се сдобили с най-необходимите неща като раница, бюро, несесер с принадлежности, но има още какво да купуваме. Дани е доста развълнуван и гледам да го включвам в приготовленията, за да може да усети и преживее този важен ден.

5. Какви са за теб предимствата на „секънд хенд“ пазаруването?

На първо място няма как да не спомена цената. Привлича ме това, че може да се намери истинско съкровище на доста по-ниска цена. Повечето пъти има продукти, които не могат да се намерят навсякъде и често са уникални бройки, което винаги е плюс.

6. Какво би споделила на всички, които все още имат предразсъдъци към „втората употреба“?

Не мисля, че има нещо лошо в това да дадеш втори шанс на нещо, което някой вече не харесва и не му носи удовлетворение, но пък може да донесе щастие на теб. Да не говорим, че в днешно време „втора употреба“ не означава на всяка цена, че дадено нещо е носено. Предлагат се толкова продукти с етикет, недокоснати, чисто нови, но просто не са донесли търсеното усещане и щастие у собственика им.

Мама: топ Gina Tricot, дънки Asos, обувки Sergio Rossi и чанта Hallhuber

Дани: тениска Harmont & Blaine, панталон Gant и обувки Super Jump

Всичко от Remix Second Hand.

*Поста е в партньорство с Remix Second Hand, на които благодаря за вдъхновението. 🙂

**Може да видите други OOTD постове тук.

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.