Днес бързам да ви разкажа, накратко, за някои любими почистващи продукти за лице в последно време.

Често получавам комплименти за състоянието на кожата на лицето (което си е чиста доза ген), но и аз имах своите лоши моменти след раждането и мисля, че успях да възстановя донякъде доброто й състояние. Това е и причината да пожелая да направя нещо като поредица от публикации с всичко, което използвам и харесвам към момента във всеки един етап от грижата за кожата на лицето. Надявам се идеята да ви допадне, като ще се радвам и вие да споделите какво използвате.

Редно е да започна с почистващите продукти, за това ето ги и тях:

La Roche-Posay: Мицеларна вода ULTRA за реактивна кожа

 Bioderma Sensibio Gel Moussant

Супер лек, почистващ гел. Изключително икономичен, без сапун, без парабени, оцветители и аромати. Хипоалергенен и с физиологично ph. Подходящ е за чувствителна кожа, като активните съставки я правят мека и приятна на допир. Огромен плюс е помпичката, с която разполага. Половин изпомпване е достатъчно, за да измие добре лицето и шията ми. Образува мека пяна, която след измиване остава чувство за чистота и свежест. Използвам го в комбинация с четката ми за лице или конджак гъбка.

Sephora Metamorphosis exfoliating powder

За тази пудра съм благодарна на Рали от RoseRed’s Beauty Blog. Не бях използвала подобен ексфолиант до този момент, но още след първия път се превърна в един от най-любимите ми продукти досега! Неслучайно на опаковката е изписано, че е магически ексфолираща пудра, възобновяваща бебешкия вид на кожата. Двойно ексфолиращият ефект се дължи, освен на силициловата киселина, също така и на микроскопичните частици жожоба.

Нанася се малко количество върху мокри длани и се разтрива до получаването на пяна, след което се нанася на лицето с леки кръгови движения. В този й вариант е препоръчително да се използва веднъж в седмицата, но си признавам, че понякога я използвам и два пъти – заради чувството, което оставя след това. Може да се комбинира с друг почистващ продукт от всекидневната рутина. След измиване кожата е супер мека и гладка, порите са добре почистени, тенът е равномерен и няма чувство за опъване (което при мен е важно). Подходяща е за всеки тип кожа (дори чувствителна). Препоръчвам с две ръце!

Ето и състава й, за тези от вас които се интересуват:

Microcrystalline Cellulose, Hydrogenated Castor Oil, Talc, Hydrogenated Jojoba Oil, Disodium Lauryl Sulfosuccinate, Sodium Stearoyl Glutamate, Salicylic Acid, Maltodextrin, Phenoxyethanol, Carica Papaya (Papaya) Fruit Extract, Tapioca Starch, Cl 77289 (Chromium Hydroxide Green), Cl 77891 (Titanium Dioxide), Cassia Angustifolia Seed Polysaccharide.

Четка за лице Braun

Използвам я веднъж или два пъти седмично в комбинация с измиващия гел на Bioderma. Повече не мисля, че е добре за кожата ми, защото усещам леко изсушаване, а такова не ми е необходимо. Сменям главата й на 3-5 месеца (зависи от използването). Върши ми чудесна работа, затова я слагам и в любими почистващи продукти.

Натурална гъба конджак Cosme Nature

От около 2 години място в козметичното ми шкафче намират и конджак гъбките. В дните, когато не използвам четката – използвам гъбата в комбинация отново с почистващия гел на Bioderma. Почиства супер нежно, не изсушава и поддържа кожата в добро състояние. Сменя се на около 2-3 месеца и е хубаво да съхне на хладно и проветриво място, а не в банята (да се знае!)! Всекидневен любимец!

Вие използвали ли сте някои от изброените от мен любими почистващи продукти и ако да – доволни ли сте? Споделете кои са вашите любимци и как обичате да ги изполвате. Ако имате въпрси, ще се радвам да отговоря на тях в коментарите.

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.