2

Здравейте, прекрасни!

Както може би ви стана ясно от заглавието, този пост ще е малко по-различен от останалите. Ще ви разкажа това-онова, ще си призная разни неща и ще ви въведа в новия ми план. Да, от тук започва моето приключение за един по-активен и здравословен начин на живот. Много бих се радвала ако ме подкрепите и следите прогреса ми, защото това ще е допълнителна мотивация за мен. Който иска може и да се включи, а след това да сравняваме резултатите.

Мислите ми са all over the place и се чудя от къде да започна, но може би ще е добре да го направя от самото начало.

Докато бях по-малка, тийнейджър, бях едно от най-дребните същества в обкръжението ми. Бях ниска, слаба, злояда и единственото, което консумирах бяха филийки с лютеница или кхъ-кхъ пикантина (“здравословно”, да знам, но…). Целулит имам от 12 годишна, колкото и да ви се струва странно. Това беше (и остана) единствената ми мъка. Естествено намразих късите панталони и поли. Чувствах се некомфортно да ги нося при положение, че имам неравности по краката. Пубертетски проблеми. Който ме познава от тогава може да потвърди, че с нещо по-късо от панталон под коляното не ме виждал.  Anyway… По едно време и аз реших, че е модерно да пушиш и на 13 год. започнах (не се гордея с това изобщо). След 10 клас ми се отприщи апетита и започнах да си похапвам…доста. Спрях цигарите на 18 по любов (заради съпруга ми) и качих 5 кг., което бетонира вечните ми 50 кг.  Дръпнах на дължина и от 155 см. в момента съм 166-7 см. Спортувала съм различни неща през годините, опитвала съм да премахна вредни храни от менюто си, ходила съм на масажи, но желанието за похапване и мързелуване надделяваше. Не го правех за да отслабна очевидно, но за да се стегна, да се отърва от гадния целулит и да го карам по-здравословно. Уви…реших, че не ми е проблем да си ходя лятото с дълги дрехи и свикнах с годините.

Минава време, омъжих се, забременях. За цялата си бременност качих 10 кг., които свалих с раждането, а до погачата за 40 дни на Дани вече бях 49 кг., с един по-малко от преди да забременея. Върнах си тялото от преди, че и цял килограм по-малко, но отново си казах, че ще започна режим с подходящо хранене и движение. Ентусиазма ми бързо секна след като се върнах на работа година след раждането. Оправдавах се с грижите покрай бебето и работата, но гледах периодично да се раздвижвам и да ограничавам неща от менюто – за стягане, здраве и тонус. Преди около година с колежките ходехме на спининг под офиса ни и ни направиха на всички от тези модерните вега тестове, от който стана ясно, че организма ми е на 13 годишно дете…мускули, мазнини и т.н. си бяха както трябва, но пък се оказа, че задържам вода. Както повечето може би знаете, това е предпоставка за натрупването на целулит. Виновниците може да са много, като например сладко, прекомерна употреба на сол (все неща важащи за мен)и т.н.

В един момент осъзнах, че вече не ми пука така, както преди. Продължих да си ям каквото и когато поискам. Трудно е да устоя на изкушението, а изморените ми крачета вечер ме водят право в леглото без право на оспорване. Знам, че оправдания като “Нямам време” или “То може и утре, ама двойно” не важат, но номера минаваше всеки път. И ето ме – излегнала се на леглото с чипс в ръка и Game Of Thrones маратон. Разбира се, искам да изглеждам добре и да се чувствам добре, но приех, че никога няма да съм перфектна. От две години насам в гардероба ми намират място няколко къси рокли и дори чифт къси панталони, което си е жестоко постижение за мен. В момента съм 52 кг., което е малко повече от килограмите в които се чувствам добре, но единственото което искам към момента, е да съм здрава и да променя вредните си навици свързани с храненето, и липсата на движение.

Предложението на SlimCut България да се включа в #SlimcutEnergyTeam дойде в точния момент и беше точно тази мотивация от която се нуждаех, защото продуктите ще помогнат само ако се положат усилия – движение и хранителен режим. Ето защо от  28.06. поех по пътя към новото си Аз (надъхващ момент).

Ето и плана за действие:

  1. Премахнах от менюто си така обичния ми хляб, мазни банички, мекички и тем подобни. Сладкото, което ми е най-най-любимо си остава в магазините (шоколадчета, вафлички, кексчета и т.н.), ограничих и солта.
  2. Прием на плодове и зеленчуци (защото рядко го правя, да не кажа изобщо).
  3. Много вода.
  4. Движение! Спряла съм се на тренировките от сайта на Slimcut + няколко допълнителни от youtube за домашни условия + допълваща 7 минутна програма отново от Slimcut. При възможност външни активности.
  5. Курс с продуктите на Slimcut, които да помогнат в начинанието:

Може би не звучи като кой знае какво, но за мен е всичко. Обичам да ям и да мързелувам, но осъзнавам, че не е добре за мен, здравето и семейството ми. Простичко е – искам да съм на 100%, за да мога да се грижа за прекрасните си момчета у дома + да изглеждам добре. It’s a win-win!

4

3

 

 

5 Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.