Braccialini: Car in a Bag

braccialini_cover_2

Здравейте!

Повечето от вас едва ли са чували за Braccialini, но съм сигурна, че веднага бихте се влюбили в продуктите които предлагат. Тази година италианския бранд отпразнува 60 годишнината си и го направи по доста стилен начин. За случая Marino Marini Museum във Флоренция бе домакин на изложба с приказното име “Омагьосаната градина“, където посетителите можеха да се порадват на специално подбрани модели чанти.

10483394_331360673681394_1681391653_n

От бранда предлагат невиждани, оригинални и различни творения на изкуството. Закачливи щампи, уникални материи и цветове дебнат зад всяко сантиметърче от продуктите им. Чантите не са като всички останали. Не са просто аксесоар, допълващ визията. Всяка една от чантите носи своя собствена душа и настроение, с които зарежда всеки, който се докосне до тях. Според стила на преносителя, моделите са разделени и на различни теми. Материалите от които се изработват повечето продукти на Braccialini са природосъобразни (от еко-кожи с високо качество и здравина) и рециклируеми. Разбира се, разполагат и с луксозна серия, която предлага модели от кожа за привържениците на естествените материи.

Героят на днешният пост е дълго очакван и много бленуван от мен. Два пъти ми се е случвало да желая нещо предметно толкова много, това е втория (първият беше едно яке в тийн годините ми, но за него друг път).

Някои от вас са виждали превъзбудената ми физиономия в instagram, когато пристигнаха тези красотички, но да не увъртам повече….Тадададамммм…

carinbag2

Чантите Carina bag са създадени специално по повод 60 годишнината на Braccialini, като целта на екипа разработващ модела е да пресъздаде един от емблематичните модели на марката – “TAXI bag“. Разбира се, за да е различна и да носи своя собствен почерк, чантата е изработена от специален вид PVC. Работата по проекта надхвърля една година, като техниките за изработване са същите като тези при истинските автомобили – триизмерно моделиране, симулация за сглобяване и оценка на цвета. Всичко това става реалност благодарение на сложен софтуер, който се използва за първи път в такъв голям мащаб за производството на кожени изделия. В проекта са включени специалисти работещи в индустрии, като металургия и обработване на пластмаси. Точно като при истинските автомобили, страничните и предни панели, колелата и тялото излизат от поточна линия, и са готови да се превърнат в крайният продукт – Carina bag, една чанта създадена, за да бъде обичана.  


Така и стана, спечели ме още щом я зърнах. Как му казваха…”любов от пръв поглед”! 🙂

B9309_FW14_P-655-01

B9309_FW14_P-655-02B9309_FW14_P-655-03

Дилемата за цвета беше огромна, но в крайна сметка се спрях на този – синьо-зелен. На живо цвета е по-тъмен и наситен, за съжаление апарата не може да го хване в целият му блясък.

carina1

carinabag6

carinabag8

carinabag7*снимки: лични и интернет

Тъй като чантата е специална, съхранението й също е такова. Препоръките на производителя са: да не се излага до топлинни източници или на минусови температури за дълъг период от време; когато не се използва да се съхранява на сухо и тъмно място без излишни тежести отгоре; почиства се с мек сапун и хладка вода без употребата на препарати за почистване.

Официалната страница на Braccialini във фейсбук: тук

Моделите на Braccialini се предлагат в магазините от верига PEPINA, както и онлайн на www.pepina.bg

П.П.: Клипчето долу е много сладко. Ако ви е станало интересно – изгледайте го! 🙂

Save

8 Comments

 • […] да ми пука дали си отива или не! Ако все пак не знаете тук може да видите повече за нея. За колието съм много […]

 • […] й е Carina. Може да прочетете повече за нея в поста ми тук.  Предпочитам малките чанти, защото са по-компактни, […]

 • Avatar

  Ооо, много е сладка :))

  • Теодора Миланова
   Reply November 19, 2014

   Теодора Миланова

   <3 Благодаря! Наистина нещата им са уникални! :)

 • Avatar
  Reply November 19, 2014

  pantera666

  Ах тази чанта е изключително сладка :))

  • Теодора Миланова
   Reply November 19, 2014

   Теодора Миланова

   Мерси, мерси 🙂 Много си я обичам!

 • Avatar
  Reply November 18, 2014

  Мария Иванова

  Изключително сладурска и различна чанта. Допада ми 🙂

  • Теодора Миланова
   Reply November 18, 2014

   Теодора Миланова

   Нали, нали 🙂 Благодаря!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.