Здравейте, прекрасни!

Тези дни съм на beauty вълна и в този ред на мисли искам да споделя с вас нещо, което ме заинтригува чисто по женски.

V. Stephan

От известно време следя работата на един от топ – гримьорите у нас – Виктория Стефан. Освен опита си от над 17 години в страната на красотата, лектор по грим и козметика в Oriflame, тя може да се похвали като специалист “Медицинска козметика” и горд собственик на клиника по естетична дерматология Derma Pro Aesthetics. Lancome, Shiseido, Helena Rubinstein, Max Factor са само една част от големите имена с който е работила, а множество представители на политиката, културните среди и модната индустрия са сред клиентелата й. Пред нея е и поредния връх, който чака да бъде покорен чрез нов страхотен проект, които бих се радвала да съществуваше и когато аз бях тийнейджърка (ако видите снимки от бала ми, ще разберете какво имам предвид).  Beauty Class by Victoria Stephen организира първия по рода си Beauty Vacation – Summer in the city клас, целящ да направи красотата част от живота на всяко момиче и жена между 14-22+ годишна възраст не само чрез грим, а също така с ценни съвети и практики за това как да полагат адекватно грижи за кожата си.

Позволих си да вляза за първи път в ролята на журналист, за да задам няколко въпроса на прекрасната Виктория Стефан, които мисля, че вълнуват всеки интересуващ се от козметика, грим и красота като цяло.

Beauty Class Teen

  1. Какво провокира идеята за създаване на Beauty Class by Victoria Stephan?

Като лектор на козметика и грим вече 17 г., винаги съм срещала огромен интерес към темата  КРАСОТА. Динамичното ни ежедневие, десетките задачи и ангажименти, които трябва да изпълним в рамките на 24 часа, в повечето случай не ни оставят време да се погрижим целенасочено и с удоволствие за собственото си здраве, визия и самочувствие. А това е важно. Важно е както за самите нас, така и за любимите ни хора, за приятелите, колегите, дори за непознатите.

Така, след немалко анализи и размисъл по темата, решихме да създадем Beauty Class by Victoria Stephan – място за момичета и дами, където в приятно компания и модерна обстановка да усвоят основни закони в козметиката и грима, и не само. Обучението в Beauty Class протича в два модула „Грижа за кожата“ и „Грим“. Грижата за цялостното развитие на личността, при това непрекъснато и постояно, е от огромно значение за всяко момиче и дама. Ясно е, че състоянието на кожата, косата, ноктите и още много други физически елементи, са отражение на вътрешния баланс. Психическото здраве, емоционалната стабилност, физическата активност, хранителният режим и още, са част от факторите, които имат значение за един здрав и перфектен външен вид, за една уверена личност. Смятаме, че грижата за кожата и последващият грим са не просто препоръчителни, а задължителни за всяко съвременно момиче, което обича себе си и близките си. Идивидуалният подход и мотивация към всеки един участник в обученията ни е от особено значение. Знаем, че няма съвършен човек. Всеки от нас има несъвършенства, които с помощта на грим, но приложен професионално и адекватно, могат да бъдат превърнати в предимство. Няма универсална красота. Има момичета, които знаят и полагат целенасочена грижа за кожата си и грима. И това се вижда ясно, прави впечатление, предизвиква възхищение. Но това е съзнателно направен избор, които не изисква нищо повече от професионално поднесена информация, персонални консултации и известно количество упражнение. Именно на това, залагаме ние в Beauty Class.

      2. Какво е мнението ви за визията на съвременните момичета и дами в БГ?

Като професионалист, работещ в бюти индустрията, съм виждала всякакви вкусове,  предпочитания, комбинации, желания и т.н.

Една част от момичетата са много плахи и нямат отношение към визията си, задоволяват се с това което им е дала природата, което е чудесно, но за да се задържи природната красота трябват грижи, в противен случай остават със спомените за тази красота, след известно време.

Другият често срещан тип е пълната противоположност  – момичета, които в стремежа си да бъдат красиви и то по-дълъг период, са готови на всичко. Фиксирани във визията си, започват да променят себе си, с което не стават по-красиви, а видоизменени и променени към нещо и някои, но не и към по-красиви. Трудно е да бъде намерена златната среда, да се  знае къде е границата. За нас, в Beauty Class е важно, да покажем на всяко момиче или дама, нейните красиви черти и нейните несъвършенства. Да й предложим начин, техника, продукти, цветови решения и много други, с ежедневното използване на които, да се чувства най-прекрасна, уверена, обичана.

       3. Бяла козметика или био козметика?

Бялата козметика е една огромна индустрия, продиктувана от разнообразните подходи в грижата за кожата и многобройните потребителски нужди. Козметиката много сериозно е навлязла в нашето ежедневие, което е чудесно, но аз лично съм за диференцирания подход при подбора на козметика в зависимост от специфичните очаквания и потребности на човек. Все повече има завръщане към природните продукти и био козметика, което обаче има специфика при използване и едно от най-важнитенеща за нея, е спазване срока на годност. Харесвам и оценявам силните страни и на двата типа козметика,  стига да са правилно подбрани, съобразно индивидуалните нужди.

        4. Гримът е?

Гримът е Изкуство. Емоция. Вдъхновение. Самочувствие.

Гримът е допълнение към цялостната визия на жената. Никога не го разглеждам самостоятелно, тъй като дори и  перфектно направеният грим, поставен в неподходяща среда и неадекватно обстановка, не прави добро впечатление, дори обратното. Много често, използването на много продукти от декоративната козметика и в неточни количества, загрозяват лицето. Красиво подбраният и нанесен грим променя както лицето, така и цялостното излъчване на дамата. 

        5. Доколко е от значение да се следват модните тенденции, в частност в грима?

Аз лично съм подвластна на чаровната диктаторка – модата. Така се чувствам добре. Но много често не всичко, което е модерно, ми подхожда. Такъв е и моят съвет към младите момичета и дамите. Ако се чувстват ОК в актуалните модни тенденции, нека  ги следват, но ако смятат, че не винаги са подходящи за тях, да се придържат към визията, в която се чувстват комфортно.

        6. Красива на всяка цена или..?

Красива на всяка цена е погрешен подход като възприятие за жената. Няма идеални хора.

Физическата красота не е универсално понятие. Знам, че всяко момиче може да бъде красиво с изпълняването на редица действия, сред които периодична физическа активност, адекватен хранителен режим, достатъчно количество сън и естествено изключително важните правилна грижа за кожата и професионализъм в нанасянето на грима. Но това не е всичко. За да бъдеш със самочувствие, за да бъдеш уверена, самостоятелна и активна не е достатъчна само физическата красота. Важно е да правим информирани избори, да четем всеки ден, да научаваме нещо ново всеки ден, да държим на своето израстване, да работим целенасочено върху себе си.

         7. Кои са вашите любими/предпочитани продукти от декоративната козметика, без които не излизате от вкъщи?

За мен е важно как изглежда лицето през целия ден и затова винаги нося спрей термална вода в дамската си чанта, за да може да освежавам и хидратирам лицето през целия ден. Коректорът, за под очи, също е задължителен в случай, че към края на работния ден има умора, бързо я елиминирам, разбира се външно, с корекция на тъмните кръгове. Червилото е абсолютно задължително. То е неизменна част от женската същност.

         8. Какви предизвикателства срещате във всекидневието си като професионален гримьор?

Обикновено услугата – професионален грим се търси при много специални поводи и най-голямото предизвикателство е, че често дамите не са подготвени.  Нямаме нужното време да подготвим кожата на лицето, а залагаме основно на грима, който наистина, когато се налага, прави вълшебства.

         9. Можем ли да бъдем красиви без да използваме грим? 

Да разбира се, но винаги има нужда от малко цвят, да не забравяме.

        10. За вас красотата самоцел ли е?

Категорично не. Красотата е вдъхновение.

        11. За да успее едно момиче /дама в живота са необходими....?

Несъмнено поддържана визия, женственост, обноски, познания, образование и не на последно място увереност в собствените сили и възможности.

        12. Какво предстои в Beauty Class?

Започваме серия обучения Beauty Vacation – Summer In The City. Първата такава ваканция ще бъде в София, от 4 до 8 юли 2016 г. Това са 6 – часови обучения, в Грижа за кожата и Грим. Каним момичета от 14 до 22 години, които имат нужда от професионални съвети по бюти теми, които имат желание да посветят пет дни от дългоочакваната лятна ваканция, на своята красота, здраве и бюти знания. Beauty Vacation ще се проведе в Derma Pro Aesthetics, в близост до Руски паметник. Детайлна информация за Бюти ваканцията, следващата седмица, могат да намерят във Facebook на Beauty Class by Victoria Stephan. Там анонсираме и всички предстоящи събития, инициативи, обучения, промоции и игри.

Beauty Class Teen 2

Beauty Class Teen 3

Надявам се да ви е било интересно, колкото беше и за мен!

Благодаря на Виктория Стефан за отделеното време и полезна информация.

Успех в новото начинание и дано Красотата да спаси света!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.